bali

bali

19 d’agost del 2012

ELS MANTRES

La paraula MANTRA prové dels sànscrit i significa:
(MAN)=ment
(TRA)=sentit de protecció, alliberació, instrument.

Són paraules, síl.labes o frases que es reciten en veu alta o interiorment, de manera rítmica i repetitiva, amb la intenció d’aconseguir alliberar la ment del flux de pensaments que ens envaeixen constantment i aconseguir concentració i  meditació, amb el benefici de les vibracions que emeten els sons.

Existeixen entre les diferents cultures i religions de tot el món, alguns molt semblants entre ells.



(aquest símbol correspon al so primordial (OM), el so de l’Univers.)

Poden ser frases amb significat, però és més important el sentit, la voluntat que hi posem de nosaltres mateixos, del nostre interior i la nostra essència,  que no pas el significat de la frase en si.
Alguns  tenen a veure amb la intenció de purificar l’atmosfera, amb la unió entre lo individual i l’universal, noms de divinitats…..
També poder ser afirmacions (sóc feliç, sóc fort, estic segur…etc.) i tenen un efecte molt directe i efectiu  sobre nosaltres.

EFECTES FISIOLÒGICS DELS MANTRES

Vigoritzen  la ment i produeixen energia. El cant intern crea vibracions internes, flueixen en forma d’ones a través del cos i sincronitza les vibracions del cos i la ment.
El treball amb la veu i el so es pot considerar com un treball d’auto- expressió i descàrrega energètica. Alhora, intervenen els mecanismes corporals (el múscul del diafragma, el coll, la base de la llengua), respiratoris (aire) i sonors (amplificació i producció  de sons).
Tracta els bloquejos físics (contraccions musculars) i psicològics.

Segons els hindús, cada xacra té associat un so arrel, que conté tota la essència del xacra:
1r. xacra: LAM
2n. xacra: VAM
3r.xacra: RAM
4rt. xacra: YAM
5è. xacra:  HAM
6è. xacra: OM
7è. xacra: AHM /AUM



       
OM MANI PADME HUM (la joia del lotus que resideix dintre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada