bali

bali

28 de maig del 2016

MASSATGE HOLÍSTIC AROMATERÀPIC


 Qualsevol massatge ens aporta beneficis relaxants,  si be el massatge terapèutic ens aporta a més alliberament de tensions,  a part de la relaxació dels nostres músculs.
Incorporant l'Aromateràpia en aquesta tècnica, s'aconsegueix  augmentar molt els seu beneficis. Ens ajuda a alliberar els bloquejos i estancaments energètics per fer fluir la major quantitat d'energia vital


 Què és el massatge holístic

"holos"en grec  vol dir tot, o sigui que s'entén com a massatge holístic el que tracta tots els cossos (físic, emocional , energètic i espiritual).  L'objectiu és restablir l'equilibri en el cos a tots els nivells. Es realitza amb moviments lents i precisos.

* L'efecte físic més immediat és la distensió de les contractures musculars i tensions, amb  alleugeriment dels dolors. Millora la circulació sanguínia i afavoreix l'eliminació de residus i toxines acumulades.
* Quant  a beneficis mentals:  allibera l'estres, relaxa i ajuda a dormir millor. Clarifica la ment i ajuda a estar 
més centrat i alerta.


Com actua l'Aromateràpia en el massatge

L'olfacte és el més ràpid dels 5 sentits. Estimula el sistema límbic (relacionat amb  les emocions i la memòria emocional i associativa) , donant-li instruccions directes.
S'utilitzen olis essencials purs, encarregats de provocar respostes emocionals i físiques  en el cos, actuant sobre el sistema nerviós. Les essències representen la personalitat de la planta i conserva l'empremta vegetal de la seva procedència.

  •  Substància material (principis actius) - Propietats terapèutiques sobre el cos físic.
  •  Substància aromàtica (aroma eteri) - Influeix sobre les emocions i l'esperit.

 Els olis essencials s'apliquen barrejant-los amb algun oli portador (base), sigui d'ametlla, sèsam, etc., ja que la majoria no es poden aplicar directament a la pell ( podrien provocar irritacions o al·lèrgies). S'aprofita la sinergia que hi ha entre ells per combinar-los i així es multipliquen els seus efectes terapèutics. Mitjançant diferents tècniques neuromusculars, els olis s'apliquen al cos, penetrant en les capes de la pell, el sistema nerviós i els canals energètics (meridians) .


Propietats del massatge holístic amb aromateràpia: 

Les propietats són conseqüència de la suma de les dues teràpies:
  •  A nivell físic estimula el sistema immunològic, nerviós i circulatori. Elimina les tensions i tonifica la musculatura. Elimina toxines.
  •  Ens ajuda a prendre una major consciència corporal.
  •  Incideix en l'estat d'ànim..El massatge que utilitza  olis, és molt sensitiu i agradable, relaxant o estimulant, depenent dels olis emprats i de l'efecte que es vol aconseguir sobre el pacient.
  •  Allibera l'estrés i relaxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada