bali

bali

21 de maig del 2014

FLORS DE BACH

        Són 38 preparats naturals no farmacològics,   a base d’essències de flors, plantes i arbustos, creats per el Dr. Bach (1886-1936) metge homeòpata, i  entra dintre les anomenades “medicines alternatives”.
S’utilitza per malalties físiques i psicosomàtiques i per trastorns psicològics i emocionals.
Cada preparat ajuda a enfrontar una emoció específica, amb la filosofia que quan tenim un estat emocional positiu, la nostra salut   també es beneficia, estimula les nostres defenses. En contra,  uns estats psicològics negatius ens  baixa les defenses i  som més propensos a patir malalties.

Malaties físiques i psicosomàtiques:
La malaltia física és en part, el resultat d’un estrès i desequilibri emocional durant un temps, i que debilita l’organisme i el sistema immunitari. Aplicant els remeis florals agafem de base les característiques de personalitat i estats emocionals (pors, depressió, impaciència, angoixa, timidesa,  ansietat, agressivitat, ira, odi, apatia, etc.) i seleccionem el preparat més adequat.

Trastorns psicològics:
Les flors de Bach actuen sobre els estats emocionals negatius i els problemes que comporten (insomni, depressions, obsessions, ansietat, etc), i actuen  sobre l’organisme a aconseguir un equilibri emocional I l’autocuració.

No tenen efectes secundaris , i es poden aplicar simultàniament  amb altres medicaments i amb homeopatia. Es poden prendre a qualsevol edat .  També es poden administrar a  animals i plantes.

El tractament haurà de ser més o menys llarg depenent de cada persona i del temps que portin amb la dolència o els símptomes.Les gotes es poden administrar de diferents maneres:
  • Afegint 2 gotes en un got d’aigua mineral i anar-les prenent durant el dia.
  • Aplicant directament 2 gotes en la llengua.
  • Externament, aplicant-les en els canells, llavis o temples.


Podeu trobar la relació dels preparats i els grups d’emocions al següent web:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada