bali

bali

1 de gener del 2015

L'AYURVEDA - La ciència de la vida

AYURVEDA

Tot i que sortosament cada vegada tenim més coneixement d’aquesta filosofia, és desconeguda per molts.
AYURVEDA en sànscrit vol dir “ciència de la vida”. És la medicina tradicional India des de fa uns 5.000 anys.
La seva visió de la persona és holística, de manera que contempla el cos-ment-esperit com un tot.
Com a forma de vida, comprèn l’alimentació, l'activitat física, massatges, etc.

Depenent de la constitució de cadascú, les funcions físiques i mentals es representen en 3 “Doshas” : VATA (aire/éter) - PITTA (foc) - KAPHA (terra/aigua).

Entre les tècniques ayurvèdiques més conegudes, trobem:
·            Massatge Abhyanga
·            Pindes
·            Xampi

L’ABHYANGA
És el massatge holístic per excel.lència, i una de les tècniques Ayurvèdiques més importants. S’utilitzen olis vegetals i essencials,  i mitjançant l’estimulació dels punts Marma s’allibera energia que ajuda a equilibrar els Doshas, desbloquejar canals i netejar xacres. 
El principal objectiu és reequilibrar les energies, fent que circulin pel nostre organisme. Quan els canals energètics s'obstrueixen, l'energia queda estancada en el nostre organisme, i el Prana no arriba als nostres òrgans.
Els “Marma” són els punts (107 en tot el cos) on es pot activar l’energia vital (Prana). Són punt d’unió entre músculs, tendons, venes i lligaments, i es podria comparar amb els punts d’acupuntura de la Medicina Tradicional Xinesa.
Aquest massatge és recomanable per millorar dolors d’esquena, ciàtica, migranyes, disfuncions digestives, etc. Enforteix el sistema limfàtic i millora la immunitat del cos. Ajuda a eliminar toxines i relaxa la musculatura i les tensions internes. A més, aporta benestar emocional i psicològic, cosa que es transmet al benestar físic. És molt adequat per gent amb Insomni, angoixa, estrès, depressions no clíniques, etc.

PINDES VEDA
Les pindes (petits sacs de tela) es composen d’herbes aromàtiques medicinals i olis essencials, escalfats al vapor. S’apliquen per tot el cos amb moviments de drenatge, rotació i fricció, variant d’intensitat i direcció. Ajuden a desbloquejar l’energia.
Beneficis: Efecte desintoxicant sobre la pell, relaxa l’organisme, antiinflamatoris, efecte hidratant de la pell. Recomanat en casos de malalties reumàtiques, artritis, rigidesa, inflamacions articulars, Anti-cel.lulític...
Pel.lícula Ayurveda, l'Art de Viure, molt interessant, de fet és un documental però que ajuda a entendre una mica el món ayurvèdic:
                                                                                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada